Waarom Skinners?

De familie Skinner produceert met haar familiebedrijf al zeven generaties lang hondenvoer. Ondanks het feit dat hun fabriek al sinds 1688 bestaat behoort het toch tot de meest geavanceerde productiebedrijven van het Verenigd Koninkrijk. Een direct gevolg van investeren en innoveren! Alle producten worden in deze eigen fabriek in Suffolk gemaakt, waardoor een intensieve controle op het gehele productieproces mogelijk is. Bij Skinner’s weten ze dus precies welke ingrediënten er allemaal in hun voer gebruikt worden. Zij, geassisteerd door Dr. Graham Yeo, één van de meest vooraanstaande voedseldeskundigen in het Verenigd Koninkrijk, kiezen alleen de beste natuurlijke grondstoffen!

Tot op de dag van vandaag worden alle Skinner’s Field & Trial varianten dagelijks gebruikt door duizenden professionals en hobbyisten. Niet alleen in het Verenigd Koninkrijk, maar inmiddels in heel Europa. Onder hen bevinden zich top showhonden, ‘Field Trial’ kampioenen, beveiligingshonden en complete husky teams. Een beter testpanel kun je niet wensen. Veel van hun activiteiten worden door Skinner's ondersteund. Iets dat wij heel erg waarderen!

Ooit, begin zeventiger jaren, begon Roger Skinner zelf met de ontwikkeling van een simpel, maar compleet droogvoer. Het bleek een daverend succes! Het gemak, een zeer aantrekkelijke prijs en vooral de veiligheid voor mens en dier waren de belangrijkste redenen voor dit succes. Op dit moment zijn er 19 verschillende Skinner's Field & Trial varianten, die allemaal zorgvuldig door eigen voedseldeskundigen zijn samengesteld. Altijd de correcte verhouding tussen proteïnen, koolhydraten, vitaminen en mineralen voor elk ras, voor elke activiteit en voor alle leeftijden.

Dierproeven : Skinner’s producten of de door hen gebruikte grondstoffen worden niet op dieren getest. Men is fel tegen dierproeven!

Ingrediënten : Skinner’s gebruikt, voor zover mogelijk, alleen lokaal geproduceerde grondstoffen. Alleen die grondstoffen, die echt niet in het Verenigd Koninkrijk te verkrijgen zijn, zoals bijvoorbeeld rijst, worden betrokken bij gerenommeerde leveranciers in het buitenland.

Gewrichtsondersteuning : Chondroïtinesulfaat is net als glucosaminesulfaat een suikerverbinding. Chondroïtinesulfaat vermindert de afbraak van het gewrichtskraakbeen en stimuleert de regeneratie van nieuw kraakbeen. Bovendien zorgt deze stof ervoor dat het gewrichtskraakbeen water kan vasthouden, waardoor het schokbestendiger wordt. Chondroïtinesulfaat blijkt daarnaast ook nog ontstekingsremmende eigenschappen te hebben.

GM Free : Geen van de door Skinner’s gebruikte grondstoffen is genetisch gemanipuleerd.

Conserveermiddelen : In plaats van goedkopere chemische conserveermiddelen wordt door Skinner’s een mix van natuurlijke tocopherolen (vitamine E), een extract van Rozemarijnolie en organisch selenium (natuurlijke antioxidanten) gebruikt om het voer langer houdbaar te houden.

Slechte eters : Door het aanbieden van teveel verschillend voedsel en andere versnaperingen zijn eigenaren veelal zelf verantwoordelijk voor een matig eetgedrag van hun hond. Als het dan uiteindelijk echt etenstijd is, is de hond alleen nog maar geïnteresseerd in de vraag of er nog wat ANDERS te eten is. Speciaal voor de ‘echte’ slechte eter is er Skinners Ruff & Ready. In veel gevallen wordt deze Skinner’s variant door die groep honden heel goed gegeten!

Bereidingsmethode : Alle Skinner’s hondenbrokken worden gemaakt met een z.g. extrusiemachine. Twee grote wormwielen vermengen en persen alle ingrediënten door een hele kleine opening tot makkelijk en goed te verteren brokken. Tijdens dit proces worden de ingrediënten m.b.v. stoom zeer kort verhit (HTST) om alle mogelijke ziekteverwekkers te doden. De brokken worden daarna razendsnel gekoeld en gedroogd. Er wordt uiteindelijk nog een ‘coating’ van vetten en oliën aangebracht ter verbetering van de smaak en de verteerbaarheid. Een veilig product voor mens en dier!!

“Onze honden doen het er echt geweldig op!”